De aap Marria

steunt Stichting AAP

Chimpansee Marria woonde dertien jaar bij een Portugese familie waar ze werd vertroeteld als een kind. Erg gelukkig werd ze daar niet van. Bij Stichting AAP in Almere leert ze nu weer aap te zijn en oefent ze met vlooien, klimmen en slingeren. Gelukkig gaat het inmiddels heel goed met Marria. Hoe goed kun je zelf zien op haar eigen vlog! Er zijn zelfs plannen om te gaan samenwonen met chimpansee Sony!

Kies

Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya

steunen het WNF

Als ware wereldsterren werden ze in april op Schiphol binnengehaald: Wu Wen en Xing Ya. En nu banjeren ze blij en bamboe etend rond in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Voor elk jaar dat de beren in Nederland zijn betaalt de dierentuin een miljoen euro aan China om de panda’s in het wild te beschermen. Dus hier kijken naar Wu Wen en Xing Ya is ook weer goed voor hun soortgenoten daar!

Kies

De haai die Freek beet

Steunt No Wildlife Crime

Voor zijn tv-programma vertrok Freek Vonk naar de Bahama’s om daar te zwemmen met Caribische rifhaaien. Eén haai was minder blij met zijn komst en hapte een flink stuk uit zijn bovenarm. Honderd hechtingen waren er nodig, maar Freek kwam er weer bovenop. Volgens Freek zijn rifhaaien zo kwaad nog niet,. Die ene happer was gewoon ‘even van het padje’. Volgens de bioloog zijn rifhaaien juist heel vriendelijk en slim!

Kies

Politiepup Bumper

Steunt KNGF

Pup Bumper was nog maar zeven weken toen hij al elke dag met zijn baasje naar het werk ging. Bij de politie van Rotterdam leert hij in ongeveer twee jaar een prima politiehond te worden. Bijzonder, want meestal leren pups dat op een speciale politiehondenschool. Via Facebook volgens tienduizenden fans Bumpers avonturen en opleiding. Inmiddels is de lieve pup uitgegroeid tot een stoere puber met een prachtig stel puntoren!

Kies