Alessandra Peters (18)

Foodblogger en receptbedenker

Alessandra kan niet tegen gluten, granen, zuivel, soja en suiker. Om toch lekker te kunnen eten, begon ze te experimenteren. Dat leverde niet alleen de prachtige blog thefoodieteen.com op, maar ook een berichtje van uitgeverij Penguin Books. Of ze niet een kookboek wilde maken? Haar boek The Foodie Teen ligt nu in de winkel.

Kies

Susan Radder (17)

Actrice, speelt in Horizon

Susan, genomineerd voor een Gouden Kalf, speelt de hoofdrol als schoonspringster Lieke in film HORIZON. Binnenkort is ze te zien in de dramaserie A’dam & E.V.A en schittert in het nieuwe seizoen van Vechtershart.

Kies

Jeroen van Holland (17)

YouTuber/winnaar van de VEED Talent Award

Jeroen begon in juli 2014 met zijn kanaal Jeroen v Holland. Inmiddels heeft hij meer dan 73.000 abonnees. In april won hij de VEED Talent Award.

Kies

Dj Trobi (16)

DJ met contract bij Spinnin' Records

Een platencontract tekenen bij Spinnin’ Records, het grootste dancelabel ter wereld, dat deed Bryan du Chatenier, dit jaar. In oktober draaide hij onder andere al op Amsterdam Dance Event, het grootste festival voor elektronische muziek ter wereld.

Kies

Liesette Bruinsma (16)

Paralympisch zwemster

Al tijdens de plaatsing voor de Paralympische spelen, zwom Liesette twee wereldrecords, op de honderd meter vrije slag én op de honderd meter schoolslag. Op de Paralympische Spelen zelf won ze twee gouden plakken, een zilveren én twee bronzen!

Kies

Costas Vermeer (16)

Begon een Gay Straight Alliance 

Eind vorig jaar kwam Costas uit de kast: hij valt op jongens. Twee weken later begon hij een Gay Straight Alliance (GSA) op zijn school. Een GSA is een groep leerlingen en docenten die opkomt voor de veiligheid en acceptatie van íedereen op school.

Kies

Annegien Schilling (17)

Instagrammer / fotografe

Annegien maakt foto’s voor haar Instagramaccount fetching_tigerss. Ze heeft  meer dan 745.000 volgers. Afgelopen jaar werd haar werk geëxposeerd op het Centraal Station van Amsterdam en is een documentaire over haar gemaakt.

Kies